TOPlist

Kuře na mandlích-další z našich „bedýnkových“ receptů

Tenhle recept je tak strašně jednoduchý a výsledek překvapivý, že ho většinou připravuji, když čekáme návštěvu, proto pozor, aby u Vás hosté nebyli příští týden zas 😉 🙂

Omyté kuře nasolím, dám do pekáčku, lehounce zakápnu olejem, přihodím na širší klínky nakrájené 2 cibule a 3 celé stroužky česneku. Přidám 2dcl vína a zakryté pošlu do trouby tak na půl hodinky při 200 stupních. Po té odklopím, posypu mandlemi a odkryté dopékám, dokud kůrčička nezezlátne(ještě cca 45min). Nezapomeňte kuřátko občas polít výpekem (případně ještě malinko podlít vínem nebo vývarem). Na úplný závěr položím na kuřátko plátek másla, nechám rozpustit a než kuřátko naporcuji, nechám ho ještě chviličku v teple odpočinout. Tohle kuře díky bílému vínu a mandlím chutná prostě skvěle! U nás nejoblíbenější přílohou jsou pečené brambory 🙂

Typ: pod takto připravované kuře dávám ještě alespoň jedno jablíčko nakrájené na čtvrtky, a pokud máte čerstvou snítku tymiánu, přidejte ji. Šťáva má pak nádherně jemnou chuť 🙂

 

Vydáno Pondělí, 22 února, 2016; 13.51 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.