TOPlist

Výborný bramborový krém s mangoldem, vše bio

O mangoldu, zelenině podobné listovému špenátu, jsme už psali. Stále ještě se dá z ekofarmy pana Kořénka sehnat, tak neváhejte a zkuste tuhle polévku! Je skvělá a velice snadná!

Drobně nakrájenou cibulku krátce orestujeme v hrnci na několika lžících olivového oleje. Zalejeme vodou, přidáme 2kostičky bujónu (samozřejmě ten bio, bez glutamátů, ten od nás:)), na kostičky nakrájené brambory (na plný hrnec polévky raději 6-7 větších brambor, podle toho, jak hustý krém chcete mít), nasekaný biočesnek(nešetřete ;-)) a vaříme do měkka. Po té do polévky přidáme nakrájený mangold(kousínek si nechte stranou na ozdobu) a povaříme ještě asi 2minutky(mangoldu klidně celé to balení, které u nás seženete, každou středu čerstvé). Přidáme smetanu Provamel (nebo ovesnou smetanu Oatly), osolíme, opepříme podle chuti a vše rozmixujeme na hladký krém. Nakonec na pánvi krátce opečeme zbylou část mangoldu, do zlatova kostičky housky, polévku rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme opečenou houstičkou s mangoldem. To prostě musíte zkusit! 😀

Tip: pro masachtivé doporučujeme orestovat také slaninku na nudličky a přidat jí k opečené houstičce

mňam

Vydáno Pondělí, 24 září, 2012; 16.09 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.