TOPlist

vegetariánský boršč

Inspiroval mě časopis Dobroty, který vydává Country Life a který u nás obdržíte zdarma. Boršč takhle připravený je stejně dobrý jako“masový“a nemusíte se hodiny vařit s vývarem. Jen jsem oproti receptu přidala i plechovku bio červených fazolí-novinku z nabídky od ProBia, protože fazole si prostě boršč žádá 🙂

Potřebujeme 2ks červené řepy, 2větší mrkve, 1menší celer, 1/4hlávky zelí, 3střední brambory, zmíněné fazole, 100g rajčatového protlaku, 1uzený tempeh, 2lžíce třtinového cukru, 2lžíce jableč.octa(nebo šťáva z 1/2biocitrónu), 3lžíce olivového oleje, 1kostku bujónu wurzl, 2lžičky mořské soli, 3bobkové listy a přidala jsem i 2stroužky česneku, celý pepř a nové koření-to už dle Vaší chuti.

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme červenou řepu na plátky, mrkev a celer, obojí nastrouhané na hrubém struhadle, přidáme cukr, podlijeme vodou a dusíme, zatím v menším množství vody. Po cca 15min přidáme zelí a dusíme pod pokličkou dalších 20min. Přidáme brambory na kostičky a dolijeme vodu. Přihodíme veškeré koření, wurzl a vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme scezené fazole, protlak, necháme provařit a přidáme na kostičky nakrájený tempeh, použít můžete jak uzený tak smažený. Dochutíme octem, případně cukrem a solí. Podáváme nejlépe se lžící zakysané smetany, ještě lépe použít creme fraiche(najdete u nás v obchůdku-pořádně tučná zakysaná smetana, která se nádherně pomalinku na horkém boršči rozpouští….MŇAM!)

Ozkoušejte, není to tak složité a boršč nádherně zasytí, o účincích červené řepy na naše zdraví nemluvě! 😀

 

Vydáno Středa, 27 března, 2013; 17.11 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.