TOPlist

vánoční inspirace :-)

Milí zákazníci!

Vyzkoušely jsme za Vás! A osvědčili se nám tyto zdravé vánoční recepty bez mléka. Navíc některé suroviny na přípravu vánočního bulgurového kuby a vanilkových rohlíčků u nás nyní nakoupíte za zvýhodněnou cenu. Nechte se inspirovat 🙂

Suroviny:
400 g bulguru Country Life BIO
2 středně velké cibule
1 větší pórek
4 bobkové listy
8 hřebíčků
100 g tuku Provamel BIO
50 g sušených hub
250 ml sójové smetany Provamel BIO
3 stroužky česneku
1–2 polévkové lžíce sójové omáčky Shoyu BIO
špetka kmínu
petrželka na posypání
sůl, pepř

Postup:

  1. Vsypte bulgur do hrnce, přidejte sušené houby, zalijte 800 ml vody. Když začne voda vřít, ztlumte oheň a vařte, dokud bulgur nevstřebá všechnu vodu (cca 10–15 minut).
  2. Na rozpuštěném tuku (pozor, tuk není dobré rozpalovat zprudka) zlehka opražíme bobkový list, hřebíček a kmín.
  3. Po krátké chvíli (cca 3 min) přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a pórek, promícháme a necháme zesklovatět (kousky zeleniny se stanou vláčnými).
  4. Poté přimícháme uvařený bulgur, osolíme a opepříme dle chuti.
  5. Na závěr kubu zjemníme smetanou Provamel, dochutíme sójovou omáčkou Shoyu a necháme ještě cca 3–5 minut lehce prohřát. Na talíři kubu dozdobíme petrželkou a na kolečka nakrájenou osmaženou cibulí.

Vanilkové rohlíčky

Suroviny:
300 g celozrnné pšeničné mouky Country Life BIO
120 g tuku Provamel BIO
120 g ječného sirupu se sladem Country Life BIO
120 g strouhaných mandlí Country Life BIO
2 žloutky
1 vanilkový cukr nebo ½ čerstvého vanilkového lusku

Postup:

  1. Žloutky vymícháme v misce do tuhé pěny, vmícháme ječný sirup a vnitřek vanilkového lusku (vanilku podélně rozkrojíme a čajovou lžičkou vyndáme zrníčka z lusku) nebo vanilkový cukr.
  2. Do vzniklé hmoty vmícháme měkký tuk (je potřeba tuk vyndat předem z chladničky a nechat jej změknout), mouku a nastrouhané mandle.
  3. Vše dohromady spojíme do těsta, které necháme v chladničce 1–2 hodiny odpočinout. Poté těsto tvarujeme do tvaru rohlíčků tak, že hmotu vyválíme na tenké proužky, které oddělujeme po cca 4–5 cm.
  4. Vzniklé rohlíčky umístíme nejlépe na pečící papír nebo plech vytřený tukem, aby se nám při pečení cukroví nepřipeklo.
  5. Pečeme cca 10–12 minut (podle tloušťky rohlíčků) při teplotě 170 °C, dokud těsto nezrůžoví.
  6. Hotové rohlíčky můžeme obalit ve zbylém moučkovém cukru s nastrouhanými mandlemi.
Vydáno Úterý, 13 prosince, 2011; 10.52 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.