TOPlist

recept z červené řepy

Zásoby české zeleniny se bohužel s nastávající zimou tenčí. Využijte tedy posledních dodávek čerstvé biozeleniny od našich ekofarmářů a zkuzte třeba salát s pečené řepy 🙂

Recept týdne: pečená červená řepa s kozím sýrem

 

Řepu si oloupu a nakrájím na zhruba 0,5cm plátky. Zakapu olivovým olejem, nešetřete, ať řepa pěkně změkne, promíchám, přidám snítky čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka.., ale nemusí tam být, řepa v biokvalitě má nádherně výraznou chuť i tak) a zabalím do alobalu. Peču v troubě alespoň 30min, záleží na velikosti plátků. Mezi tím si na suché pánvi lehce opražím slunečnicová semínka. Jak začnou na pánvi poskakovat, ven s nimi! Na ještě horkou řepu rozdrobím kozí sýr, posypu slunečnicí, ještě malinko pokapu olivovým olejem, a hurá ke stolu :-), i když salát dobře chutná i za studena

Typ: pro ty, kdo nemají kozí sýr v lásce, doporučuji čerstvý kravský sýr statek Horní Dvorce z naší nabídky. A kdo má čerstvé vlašáky, může zkusit verzi se sekanými vlašskými ořechy. Tam pak ladí i lžička medu..

Vše nyní u nás k dostání

 

Vydáno Pátek, 6 listopadu, 2015; 10.23 v kategorii Novinky, Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.