TOPlist

Minestrone s bílými fazolkami

Nevím, jak to máte Vy, ale já v tomhle počasí nejraději vařím polévky.  Co takhle připomenout si italské sluníčko, moře, vůni bazalky…

Minestrone je celkem snadná a  moc dobrá polévka, plná zdraví a příjemné chuti.

Jednoduše na lžíci olivového oleje lehce osmahneme cibuli nasekanou na jemno, asi po 5ti minutách přidáme 1mrkev na kostky, řapíkatý celer na  kousky(tak 2-3 řapíky), nejméně 2stroužky česneku rozmělněné se solí a  opékáme ještě tak 8min. Po té přidáme 2plechovky rajčat( v obchůdku nabízíme rajčata již od tří výrobců, všechny samozřejmě v biokvalitě ), 1plechovku bílých fazolí ( nyní jako novinku od ProBia u nás seženete skvělé fazole, několik druhů, ne jen ty bílé, a za super ceny!) a bazalku. Zalejeme vodou, dochutíme bio zeleninovým (anebo kuřecím-který nabízíme v lednu v akci!) bujónem, podle chuti osolíme, opepříme a vše ještě chvíli povaříme. Zelenina musí být tak akorát, takže stačí 20minut max.

TIP: před podáváním posypu polévku chuťově výraznějším sýrem(nejlépe parmazán) a dozdobím lžičkou pesta.  A jako přílohu doporučuji domácí houstičky, třeba ty z Toulcáku 🙂

Dobrou chuť!

Vydáno Pondělí, 7 ledna, 2013; 13.58 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.