TOPlist

Kuřecí prsa plněná mangoldem a balkánským sýrem se šťouchačkami

Mangold zbavím řapíků, nasekám na drobnější proužky a na pánvi se lžící oleje nechám spařit. Přidám asi 2strožky nasekaného česneku a nechám ještě chvíli podusit. Kuřecí prsa si nožem upravím na silnější plátky. Osolím, opepřím. Pak na prsa navrším podušený mangold, přidám balkánský sýr, zaroluji do válečků a spíchnu špejlí nebo svážu nití. Takto připravené válečky lehce opeču na pánvi ze všech stran, aby se masíčko zatáhlo a zezlátlo. Maso přeložím do pekáčku, lehce podleji vodou, překryji alobalem a dám ještě tak na 15-20min.dopéct do trouby. Mezitím oloupu a uvařím brambory v osolené vodě a na pánvi osmažím nadrobno nasekanou cibulku do zlatova. Hotové brambory sleji, přidám k nim na prst másla, cibulku, zaleji smetanou a rozšťouchám, případně dosolím, opepřím. Na hotové masíčko položím další plátek másla a nechám ještě chvíli odpočinout. Na talíř úhledně nandám šťouchané brambory, přiložím maso, lehce poleji výpekem s rozpuštěným máslem z pekáčku a ozdobím třeba kouskem nasekané petrželky či mladé cibulky.

Typ: do šťouchaček lze přidat na kostičky nakrájenou a opečenou slaninku, anebo ozkoušejte přidat lehce orestované uzené či marinované tofu, budete se divit, jak dobře to chutná!

Vydáno Středa, 14 října, 2015; 14.42 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.