TOPlist

inspirace z ekofarmy Ředhošť

Tentokrát jsem vyzkoušela recept ze stránek jednoho z našich farmářů-pana Kořénka- a byla jsem nadšená! Radím, jukněte na jejich stránky, mají tam spoustu povídání o jejich produktech… a těch receptů! 🙂

www.ekofarma-redhost.cz

Fazolky po marocku

Fazolky po marocku 4 porce

ingredience:

500 g očištěných fazolových lusků

4 středně veliká rajčata (lze použít i konzervu loupaných rajčat i s nálevem)

1 střední cibule

2 větší stroužky česneku

olivový olej

špetka chilli (pokud nemáte rádi, vynechejte)

pepř a sůl dle chuti.


příprava:

Cibuli a česnek oloupeme. Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, pak přihodíme cibulku, na plátky nakrájený česnek a necháme vše jen zesklovatět. Pokud používáte chilli, orestujte asi 30 vteřin a přidáme fazolky a rajčata, přiklopíme poklicí a na velmi mírném ohni dusíme asi 30-40 minut, dokud se rajčata zcela nerozdusí a nevytvoří se moc dobrá šťáva. Pokud je třeba, podléváme trochou vody. Podle potřeby pokrm osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem nebo s těstovinami.

TIP: toliko recept…mě to ale nedalo a do směsi jsem přidala ještě oloupanou, očištěnou a na kostky nakrájenou cuketu (zvolila jsem tu velkou, žlutou). Totiž ta vydušená šťáva je fakt moc dobrá a ta cuketka tomu jen pomohla! Na olivovém oleji jsem zlehka orestovala uzený tempeh a fazolková směs se stala báječnou přílohou 🙂 Mňami!

 

 

Vydáno Středa, 19 září, 2012; 8.09 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.