TOPlist

Další z bedýnkových receptů :-)

Recept týdne: Kuřecí stehýnka na rajčatech

cca 4porce

Tentokrát mě inspiroval časopis Gurmet. Ta omáčka je prostě skvělá, přesto tak krásně a elegantně jednoduchá…Mňam!

Nejdříve si dám péct do trouby na 200 stupňů kuřecí stehýnka. Nezapomeňte pěkně osolit, trochu kmínu a pro barvu přidat také trošku mleté papriky. Neuškodí plátek másla a během pečení poléváme výpekem, ať je kůrčička jak má být. A teď omáčka-do rendlíku hodím na olivový olej nasekanou cibulku(jednu větší nebo dvě menší) a na středním plameni ji nechám rozvonět. Přisypu jednu rovnou lžíci třtinového cukru a za stálého míchání nechám cukr rozpustit a lehce zkaramelizovat. Přidám plechovku rajčat, promíchám, vložím pěkný bobkový list(máte z předchozích bedýnek, pokud ne, doporučuji u nás dokoupit ten bio od Sonnentoru), opepřím a přileji lžíci Tamari. Ještě stroužek rozetřeného česneku a ochutnám. Sojová omáčka Tamari jak už z našich receptů víte, je poměrně slaná, proto solím až na závěr. Za občasného míchání nechám omáčku tak 20 min.na mírném ohni probublávat, aby se pěkně rozvinula vůně bobkového listu. Zkontroluji kuřecí stehýnka a pokud se mi zdá, že už budou, přemístím omáčku z rendlíku ke kuřátku a nechám na posledních 10min. pěkně společně v troubě dojít. Jako přílohu doporučuji dobrý chleba a vsadím se, že Vám všichni budou vracet talíře dočista čisťounké 😉 🙂

Tip: mě se zachtělo do omáčky přidat ještě pár oliv, tak pokud máte olivy rádi, neváhejte, krásně tam sednou. A experimentovat by se zde dalo i s kořením. Základní verze počítá jen s bobkovým listem, ale hodilo by se i oregano nebo tymián. Dobrou chuť!

Vydáno Pondělí, 25 dubna, 2016; 12.57 v kategorii Recepty. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.